Betrouwbaar?
Onze fluistersloepen zijn stabiele en betrouwbare vaartuigen, ontworpen en gebouwd door het professionele bedrijf Van Vossen Nautical Architecture en Engineering uit Giethoorn. Van Vossen is gespecialiseerd in jachtarchitectuur en verzorgt de engineering en speciaalbouw voor diverse bedrijfsvaartuigen. Het bedrijf is huisleverancier van onder meer de politie, douane, brandweer, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, de Verenigde Naties en andere overheidsinstanties.
Fluisterboten.
Dat is genieten van de rust op het water zonder de hinderlijke stank van uitlaatgassen of het geluid van een verbrandingsmotor. Onze fluistersloepen zijn stabiele open sloepen voor maximaal 8 personen. Onze fluistersloep bestuurt u zelf met en stuurwiel. U stuurt naar rechts ( ‘bakboord’ in scheepvaarttermen )  en de boot vaart naar rechts. Dat maakt het varen simpel, een vaarbewijs is dan ook niet nodig.  Voor dat u vertrekt krijgt u uiteraard een uitgebreide toelichting. Onze fluistersloep kan minimaal 7 uur varen ( afhankelijk van het gewicht en vaarsnelheid)
Milieu
De fluistersloep rukt op in Nederland. Steeds meer natuurliefhebbers genieten liever in een stille, schone boot, maar ook de beroepsvaart maakt steeds meer gebruik van elektrisch aangedreven boten. In veel steden varen elektrische rondvaartboten, pontjes worden vaker elektrisch aangedreven en voor vogelobservatie en beverbewaking patrouilleert Staatsbosbeheer in een fluisterboot.
Ook in zeilboten doet de elektromotor opgang. Veel zeilliefhebbers balen van de altijd stinkende motor. Om windstilte te overbruggen, lijkt de elektromotor een schoon alternatief. Als de watersporter tijdens het zeilen de schroef laat draaien, kan en passant de accu worden opgeladen.
Elektrische aandrijving biedt voordeel: geen olielozingen, geen met olie verontreinigd lekwater en geen liters antivries die in het voorjaar dikwijls het water in worden gepompt. Bovendien zijn fluisterboten niet alleen stil en schoon, maar ook wat prestaties betreft doen ze niet langer onder voor dieselmotoren.
Ook wat betreft de luchtverontreiniging scoort de elektrosloep beter: minder zwavel, stikstofoxiden, roet, koolmonoxide en vluchtige organische stoffen zoals benzeen.
Een fluistersloep is tot tien decibel stiller. Dit terwijl een verhoging van drie decibel al een verdubbeling van geluidsintensiteit inhoudt. Inwoners van Giethoorn en bewoners van de Amsterdamse grachten zijn dan ook maar wat blij met de opmars van de fluisterboten. Zij kregen voorheen de hele dag pruttelende motortjes langs de deur.
HuureenSloepje.nl
Ontdek de Westeinder in alle rust !